#فارس #فارس_مدرسه_معصومیه س_ شیراز #نکات پژوهشی
آنچه در نگارش یک مقاله مورد نیاز است
بخش اول: چکیده و کلمات کلیدی
چکیده مهم ترین بخش از یک مقاله می باشد که در قالب چند خط کل مقاله را برای خواننده توضیح می دهد. در واقع خوانندگان بر اساس همین چکیده تصمیم می گیرند که مقاله را برای خواندن انتخاب کنند یا نه. در نتیجه هر چه چکیده مقاله خود را جذاب تر بنویسید مقاله شما شانس بیشتری برای خوانده شدن خواهد داشت.
کلمات کلیدی یا کلید واژه ها عبارتند از سه تا شش واژه مهم و اساسی که کل مقاله بر مبنای آنها نوشته شده است. این کلمات بلافاصله بهد از چکیده نوشته می شوند.
بخش دوم: مقدمه
بعد از چکیده، اولین بخش از تنه اصلی مقاله، مقدمه می باشد که یک توضیح جامع و کامل از ادبیات پژوهشی، موضوع اصلی مقاله، فرضیات و اهداف را ارائه می دهد. مقدمه در یک صفحه تهیه شود. در پاراگراف اول مقدمه ابتدا به شرح و بیان ادبیات پژوهش و مبانی نظری پرداخته می شود. هدف از مبانی نظری این است که تعاریف و مفاهیم مورد استفاده در تحقیق را روشن کنیم و مطالعات مشابهی را که قبلا توسط محققان دیگر انجام شده ارائه دهیم. سپس اهیمت و ارزش موضوع شرح داده می شود. در پاراگراف سوم اهداف پژوهش ارائه شده و مساله اصلی تحقیق مطرح می شود. سعی کنید که این بخش از مقاله را با مطالب غیر ضروری پر نکنید. هر چه مقدمه شما مفید و کوتاهتر باشد، بهتر خواهد بود.
بخش سوم: روش تحقیق
در این قسمت، نحوه جمع آوری اطلاعات و تکنیک های مطالعه برای جمع آوری اطلاعات بیان می شود. جامعه آماری و در صورت لزوم نمونه های آماری معرفی می شوند. سپس گزاره های تحقیق ارائه می شود. آزمون های آماری مورد استفاده و نرم افزار تجزیه و تحلیل داده نیز معرفی می شود. با توجه به حساسیت بالای این بخش از مقاله، بایستی دقت کافی در نگارش آن داشته باشید. زیرا هرگونه خطا در بخش روش کار، جبران ناپذیر بوده و ارزش و اعتبار کار شما را زیر سوال می برد.
بخش چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
در این قسمت براساس داده های بدست آمده و با توجه به روشهای آماری مناسب به تجزیه و تحلیل داده ها و ازمون فرضیه های پژوهش پرداخته می شود. معمولا برای افزایش دقت محاسبات، نرم افزارهای آماری مانند SPSS بکار گرفته می شود. این تحلیل اساس یک پژوهش علمی است. این بخش نیز اهمیت زیادی دارد، بخصوص برای داوران مجلات که بیشترین توجه را بر روی این بخش از مقاله دارند.
بخش پنجم: بحث و نتیجه گیری
هر مقاله باید با خلاصه و نتیجه گیری دقیق و صحیحی از گامها و دستاوردهای پژوهش همراه باشد. در اینجا نوسنده بایستی نتایج کار پژوهشی خود را با نتایج مطالعات قبلی مقایسه کرده و تحلیل خود را در خصوص تشابهات میان نتایج معنی دار بودن یا نبودن آن بیان کند. برخی داشجویان به اشتباه، نتایج کار خود را مجددا در این بخش تکرار می کنند که کاملا اشتباه بوده و برای داوران مجله اصلا جالب نمی باشد.
صفحه آخر: منابع و مآخذ
سرانجام، باید منابع مورد استفاده برای نگارش مقاله را قید نمایید. این منابع می تواند مقالات چاپ شده، کتاب ها، کنفرانس های علمی بین المللی، سایت های علمی معتبر باشد. هر مجله یا کنفرانس استانداردها خود را در دسترسی منابع قرار می دهد. یک روش استاندارد برای نگارش منبع، سبک APA است. این اصطلاح به عنوان انجمن روانشناسی آمریکا شناخته می شود، که توسط انجمن روانشناسی آمریکا ارائه شده است. برای مثال، در این روش رفرنس ها بصورت نام نویسنده و سال انتشار در داخل متن قید می شوند و لیست منابع در آخر مقاله بترتیب حروف الفبا مرتب می شود.
پیوست ها و توضیحات
لازم به ذکر است که در صورت لزوم کارهای آماری، پرسشنامه یا سایر توضیحات را می توانید در قالب پیوست ها به مقاله خود اضافه کنید. این کار ارزش علمی مقاله شما را بیشتر می کند.